Flickr / rumolay / CC BY-NC-ND 2.0

De Enschedese sportclub Avanti Wilskracht heeft voor zaterdag alle activiteiten afgelast. Die dag staat een demonstratie tegen de komst van het azc gepland tegenover het terrein van de vereniging. De kans bestaat dat het tijdens de demonstratie uit de hand loopt en volgens RTV Oost wil de club de jeugdspelers daaraan niet blootstellen.

De afgelopen dagen is er veel contact geweest tussen de sportclub en onder meer de gemeente Enschede, politie en de KNVB. Uiteindelijk besloot de vereniging het zekere voor het onzekere te nemen en de activiteiten voor zaterdag af te gelasten.

Voorkomen beter dan genezen

"We wisten dat er een demonstratie gepland was. Tegelijkertijd krijg je via sociale media door dat er zowel ultralinkse als ultrarechtse groepen naar Enschede willen komen", zegt voorzitter Siero van Avanti Wilskracht.

"Dan ontstaat er een risico. Het hoeft niet uit de hand te lopen, maar wij willen het risico niet nemen dat de kinderen aan rellen worden blootgesteld. Beter voorkomen dan genezen."

Voorzitter Siero baalt er wel van. "Je wilt natuurlijk dat het gewoon doorgaat; de kinderen verheugen zich op hun wedstrijd en die moet je nu teleurstellen." De uitwedstrijden van de club gaan wel gewoon door.

STER reclame