De auto blijft binnen de lijnen en remt af als dat nodig is
NOS Nieuws

Een zelfsturende auto, maar hou je handen aan het stuur

Door een software-update rijden er sinds dit weekend auto's van Tesla door Nederland die zelfstandig sturen en afstand houden tot de auto voor ze. Dat is handig, maar het betekent niet dat bestuurders voortaan andere dingen mogen gaan doen.

De auto's kunnen binnen de lijnen blijven rijden en remmen als andere auto's vaart minderen. Toch mogen bestuurders geen handen in de lucht houden, whatsappen of een krant lezen. Dan riskeren ze net als alle andere automobilisten gewoon een boete.

Bestuurders mogen de krant niet lezen

Volgens de fabrikant vergroot de software-update de veiligheid. Als de bestuurder zijn ruziënde kinderen op de achterbank uit elkaar wil halen, neemt de computer het over.

Camera's die de belijning op de weg moeten volgen, maken soms toch foutjes. Ook leest het systeem de snelheidsborden niet altijd goed.

Te vroeg

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is positief over de ontwikkeling naar zelfrijdende auto's. Maar de technologie is volgens de vereniging nog niet ver genoeg ontwikkeld. VVN vindt het nog te vroeg om de weg al met ze op te gaan.

Kortom; de handen moeten de komende tijd gewoon aan het stuur blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl