Huub Stevens geeft aanwijzingen tijdens zijn periode als trainer van Schalke 04 EPA

Huub Stevens wordt de nieuwe trainer van Hoffenheim. De Nederlander zit zaterdag al op de bank tijdens de competitiewedstrijd bij 1. FC Köln.

Stevens neemt Alfred Schreuder als assistent mee naar de Bundesligaclub. Schreuder werd eerder dit seizoen ontslagen als hoofdtrainer van FC Twente. Het Nederlandse trainersduo neemt in Hoffenheim de technische leiding over van Markus Gisdol, die vanwege teleurstellende resultaten door de club werd ontslagen. 

Zesde Duitse club

Hoffenheim heeft dit seizoen slechts één overwinning gehaald uit tien wedstrijden en staat voorlaatste plaats van de Duitse competitie. Vrijdag verloor Hoffenheim op eigen veld nog met 1-0 van Hamburger SV.

Voor de 61-jarige Stevens wordt het zijn zesde club in Duitsland. Tot de zomer was hij werkzaam bij VfB Stuttgart, dat hij de afgelopen twee seizoenen voor degradatie uit de Bundesliga wist te behoeden. Daarvoor was de Limburger coach van Schalke 04, Hamburger SV, Hertha BSC en 1. FC Köln.

'Mijn vrouw is niet zo enthousiast'

Stevens liet tegenover de Duitse krant Express weten zin te hebben in de nieuwe uitdaging. "Alleen mijn vrouw is niet zo enthousiast. Maar ze kent me en weet dat het weer bij me kriebelt." 

"Ik denk dat het tussen mij en Hoffenheim klikt", keek Stevens vooruit. "Het elftal lijkt momenteel geblokkeerd te zijn. Het is aan mij om de groep weer los te krijgen. Het seizoen is nog lang, dus ik maak me nog geen zorgen over degradatie." 

STER reclame