NOS Voetbal

Rode cijfers verontrusten Vitesse niet

Vitesse presenteert rode cijfers, maar is positief gestemd

Vitesse is positief gestemd over de financiële toekomst. De eredivisieclub schreef weliswaar rode cijfers over het afgelopen boekjaar, maar blijft dankzij de inbreng van eigenaar Alexander Tsjigirinski binnen de kaders van Financial Fair Play.

De Arnhemmers draaiden over het seizoen 2014/2015 een nettoverlies van 10,6 miljoen en zagen het tekort met 6,2 miljoen groeien ten opzichte van het boekjaar 2013/2014. Een jaar daarvoor was het verlies zelfs nog 24,5 miljoen euro.

Tekorten aangevuld

Vitesse hoeft echter niet te vrezen, aangezien Tsjigirinski de tekorten uit eigen zak aanvult en de club hierdoor geen schulden opbouwt.

De Russische suikeroom is vermoedelijk nog bereidwillig om de portemonnee te trekken, omdat Vitesse op de korte termijn wel positieve resultaten boekt.

Vitesse blij met portemonnee eigenaar Tsjigirinski

Korte termijn

De netto omzet van de club groeide met 1,2 miljoen en steeg voor het tweede jaar op rij. Vitesse schreef bovendien over 2014/2015 een kostenvermindering van 3,1 miljoen euro.

De transfer van Davy Pröpper naar PSV is nog niet in de balans opgenomen, omdat het boekjaar van 1 juli tot en met 30 juni loopt. Vitesse ontving in juli ongeveer 4,5 miljoen euro voor de middenvelder.

Financial Fair Play

Door de inbreng van Tsjigirinski voldoet Vitesse aan de regels van Financial Fair Play, iets waar de club in het verleden veel moeite mee had.

De huidige regels stellen dat een club over een periode van drie jaar maximaal een tekort van 30 miljoen euro mag hebben opgebouwd.

'We zijn er nog niet'

"Het beleid richt zich voornamelijk op het verhogen van de omzet en het terugbrengen van de kosten. Zoals vorig jaar is aangegeven is dat een proces voor de lange termijn", licht algemeen directeur Joost de Wit toe.

"Doordat Vitesse geen schulden heeft en juist beschikt over een positief eigen vermogen, kan worden gesteld dat we op de goede weg zijn, al zijn we er nog niet."

'Wij zijn trots op samenwerking met Chelsea'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl