Sam Hendriks geniet van zijn assist bij het derde doelpunt tegen Vitesse
NOS Voetbal

Het mooie weekend van Ajax-debutant Hendriks

Het was een memorabel weekeinde voor Ajax-aanvaller Sam Hendriks. Vrijdag was hij met Jong Ajax goed voor een hattrick in het Jupiler League-duel met Fortuna Sittard. En gisteren maakte hij zijn debuut in het eerste van Ajax en was hij tegen Vitesse meteen goed voor een assist.

"Ik werd zaterdagavond gebeld dat ik standby moest staan voor Anwar El Ghazi, die ziek was. Ik moest tot zondagochtend afwachten", aldus Hendriks.

Op de vraag of hij ook hoopte dat El Ghazi ziek zou blijven, blijft het even stil. "Tja, natuurlijk hoop ik niet dat hij ziek is", lacht de 20-jarige Hendriks. "Maar voor mezelf is het wel beter. Dan zit ik erbij."

'Of ik blij ben dat El Ghazi ziek is? Tja...'

"Een hele eer", noemt Hendriks zijn plek bij de selectie. Hij mocht in de 81ste minuut invallen voor Viktor Fischer en maakte meteen indruk. Bij zijn eerste balcontact scoorde hij al bijna. "Het scheelde niet veel. Lasse Schöne legde terug, ik moest hem met een sliding afronden, maar helaas lag Room in de weg."

Vier minuten voor tijd bekroonde de Achterhoeker zijn debuut bij Ajax: hij gaf de assist op Schöne, die de 3-1 binnenschoot.

Het mooie weekend van Ajax-debutant Hendriks

Is Hendriks een nieuwe telg uit de jeugdopleiding die Ajax in de nabije toekomst meer plezier kan geven? Niet helemaal. Hendriks is nog maar twee jaar in Amsterdam. Hij werd in de zomer van 2013 door Ajax weggeplukt bij De Graafschap, waar hij het schopte tot één eredivisieduel.

De aanvaller werd bij Jong Ajax ondergebracht, waar hij in 22 wedstrijden tot 5 doelpunten kwam. Ook het seizoen erop bleef een doorbraak uit doordat Hendriks veel 'last' had van concurrent Richairo Zivkovic.

'Mijn ding doen'

En nu? Gaan we Hendriks de komende tijd vaker zien in het eerste van Ajax? "Dat weet ik ook niet echt. Ik ben ieder geval erg blij met deze dag. Ik moet zorgen dat ik altijd honderd procent blijf geven en mijn ding blijf doen. Dan zie ik het vanzelf wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl