Dirk Kuijt bedankt het publiek in De Kuip
NOS Voetbal

Waar komt scoringsdrift Kuijt opeens vandaan?

Pas in zijn zevende wedstrijd dit seizoen maakte Dirk Kuijt zijn eerste velddoelpunt sinds zijn terugkeer bij Feyenoord. Hij werd al afgeschreven, maar met twee hattricks in de laatste twee speelronden is de aanvaller weer helemaal terug aan het front.

Voormalig bondscoach en oud-trainer van Feyenoord Bert van Marwijk, voormalig spits en international Youri Mulder en PEC Zwolle-trainer Ron Jans gaan in op de opmerkelijke opleving bij de 35-jarige Kuijt.

Verbaast deze scoringsdrift van Kuijt jullie?
Mulder: "Zijn goede vorm verbaast me niet, maar zo veel goals had ik ook niet gedacht. Al was het zondag natuurlijk geen echte hattrick met een toevallige goal en een penalty."

Van Marwijk: "Dit zegt niet zo veel, dit soort dingen gebeuren. Het gaat erom dat je geloof hebt in waar je mee bezig bent. Het elftal draait nu beter en dan komt hij vaker in scoringspositie. Dirk is altijd goed voor 10 tot 25 goals per seizoen."

Jans: "Die eerste veldgoal was tegen ons, dus we hebben 'm aardig in het zadel geholpen."

Mulder: "De samenwerking met Michiel Kramer gaat heel goed. Kuijt trekt van buiten naar binnen en Kramer maakt ruimte. Dat heb je soms. Ik heb ook wel met spelers gespeeld dat ik dacht: in godsnaam, gaan we nu echt allebei naar de eerste paal?"

Misschien kun je zeggen dat Kuijt Feyenoord geen kampioen maakt, maar Feyenoord Kuijt.

Ron Jans
Bert van Marwijk praat in op Dirk Kuijt

Kan Kuijt Feyenoord kampioen maken?
Van Marwijk: "Tuurlijk, maar Feyenoord wordt geen kampioen. Ik denk dat het Ajax wordt. Waarom? Dat kan ik eigenlijk niet goed uitleggen. Daar hebben ze, als iedereen fit is, gewoon op alle posities veel mogelijkheden."

Mulder: "Eén speler maakt je geen kampioen. Of het moet om Messi gaan. Kuijt is wel verantwoordelijk voor de spirit van hard werken, bouwen aan een team. En doordat er punten gehaald worden, gaat het elftal ook beter spelen."

Jans: "Misschien kun je zeggen dat Kuijt Feyenoord geen kampioen maakt, maar Feyenoord Kuijt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl