NOS Voetbal

Massale steun voor zieke Cruijff

  • Pro Shots
    De Vitesse-supporters steunen Cruijff ook
  • Pro Shots
    NEC-supporters wensen Johan Cruijff sterkte
  • Pro Shots
    Ajax-supporters op de tribune bij Vitesse
  • Pro Shots
    Ook in de Jupiler League, bij Jong Ajax - Fortuna Sittard, wordt Cruijff een hart onder de riem gestoken.

"Johan Cruijff is van ons allemaal", zei Frank Snoeks zondagmiddag in de veertiende minuut van de wedstrijd van NEC-FC Groningen. En de commentator had gelijk. Bij bijna alle duels in de eredivisie dit weekend stond het publiek in de veertiende minuut, naar het legendarische rugnummer van Cruijff, stil bij de zieke legende.

Zo stonden bij Feyenoord tegen AZ bijna alle 50.000 supporters in het Rotterdamse stadion op om een minuut te klappen voor Cruijff, bij wie afgelopen week longkanker werd geconstateerd.

Cruijff geldt weliswaar als clubicoon van Ajax, maar speelde in de nadagen van zijn carrière nog een jaartje bij de aartsrivaal uit Rotterdam. De supporters van Feyenoord waren dat zondag duidelijk niet vergeten en steunden Cruijff, ondanks de rivaliteit met Ajax, met een klaterend applaus dat een minuut duurde.

Vertraging door doelpunt

Supporters van PEC Zwolle en FC Utrecht stonden zaterdagavond ook stil bij de oud-voetballer. De fans trakteerden de voetballer op een groot applaus.

Het was de bedoeling dat dit in de veertiende minuut zou gebeuren, maar de supporters waren toen druk bezig waren met het vieren van de openingsgoal van Wouter Marinus. Nadat de supporters klaar waren met juichen, gingen ze alsnog staan om een minuut lang te klappen voor Cruijff.

Studio Voetbal over Cruijff

Steun van Barcelona

Ook Barcelona stond stil bij de zieke Cruijff, die in Catalonië zowel speler als trainer was. De spelers kwamen voor het duel met oranje shirts het veld op om hem een hart onder de riem te steken.

Sinds de jaren zeventig woont Cruijff vlak buiten Barcelona.

  • AFP
    Luis Suárez en Neymar steunen Cruijff ook
  • EPA
    Speciale shirts van Barcelona

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl