Dirk Kuijt
NOS Voetbal

Kuijt wil geen topscorer worden, maar kampioen

Met zijn tweede hattrick op rij leidde Dirk Kuijt Feyenoord naar een 3-1 thuiszege op AZ. Maar eigenlijk komt de tweede goal op het conto van jongeling Bart Nieuwkoop, die via Kuijts been raak schoot.

"Laat die jongen lekker debuteren met een assist", grapt Kuijt. En dan serieus: "Hij maakt een geweldige indruk, hij is nu al zo goed. En voor mij is het heerlijk om belangrijk te zijn."

Topscorer

Met tien goals voert Kuijt de topscorerslijst aan in de eredivisie. Maar daar maalt hij niet om. "Die prijs heb ik al een keer gewonnen (in 2005), ik pak liever een prijs met het team."

Ik moet eerlijk bekennen dat de weken zonder Europees voetbal wel wat lang duren.

Dirk Kuijt
Kuijt grapt: laat Nieuwkoop lekker beginnen met een assist

Daar sluit trainer Giovanni van Bronckhorst zich bij aan. "Hij is hard op weg topscorer te worden, maar belangrijker is dat hij van waarde is voor het team. Ik ben heel blij met deze start."

Samen met Ajax voert Feyenoord de ranglijst aan. Alles lijkt momenteel mee te zitten in Rotterdam-Zuid. "Dat heeft met kwaliteit te maken. En geloof in elkaar", zegt Kuijt. "Dit is een nieuwe fase voor de groep, want het verwachtingspatroon wordt groter."

Van Bronckhorst: in de rust gooiden we het om

Omdat Feyenoord geen Europees voetbal speelt, kunnen de Rotterdammers zich in tegenstelling tot Ajax en PSV meer focussen op de eredivisiewedstrijden. Een voordeel?

Kuijt: "Dat is waar, maar Europese wedstrijden maken je wel beter. Maar ik moet eerlijk bekennen dat de weken zo wel wat lang duren. Daarom kijk ik uit naar woensdag."

Dan staan in De Kuip de bekertopper tegen Ajax op het programma. "Dat zijn altijd wedstrijden op leven en dood. Dus ook woensdag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl