Keeper Benjamin van Leer baalt na de 1-1

Excelsior verrast met zege bij Roda JC

Excelsior heeft zijn derde zege van het seizoen te pakken. De Rotterdammers wonnen het uitduel met Roda JC met 2-1.

De 1-0 van Roda kwam wat gelukkig tot stand: bij een scrimmage voor het Rotterdamse doel, waarbij keeper Tom Muyters flink werd gehinderd, belandde de bal voor de voeten van Tomi Juric en die aarzelde geen moment. Juric was later ook nog gevaarlijk met een halve omhaal (op het dak van het doel) en doelman Muyters reageerde alert op een schot van Richmond Boakye.

Excelsior zag in de eerste helft geen kans om combinerend een gaatje te vinden in de Limburgse defensie, maar kwam desondanks kort voor tijd op gelijke hoogte. Bij een hoekschop van Jeff Stans kopte Sander Fischer keihard binnen.

Arbiter Van den Kerkhof: spelers wilden doorspelen

Prachtig doelpunt Stans

Ook na de pauze scoorden de Rotterdammers uit een standaardsituatie, een vrije trap dit keer, en Jeff Stans was de doelpuntenmaker. Hij schoot de bal snoeihard in het rechterkruis. Bij het vieren van het doelpunt werd Nigel Hasselbaink aan het hoofd geraakt door een met bier gevuld bekertje, maar hij kon na een korte blessurebehandeling wel verder.

Stans kon tien minuten voor tijd het duel op slot gooien toen een overtreding van Tom Van Hyfte Excelsior een strafschop opleverde, maar die schoot hij ruim naast. Roda perste er daarna nog wel een slotoffensiefje uit, al was de beste kans, diep in blessuretijd, voor Hasselbaink, maar diens schotje was een simpele prooi voor doelman Benjamin van Leer.