Doelpuntenmaker Hakim Ziyech in duel met PSV'er Andrés Guardado

PSV in slotfase voorbij FC Twente

PSV heeft in Enschede bij FC Twente geen averij opgelopen. De kampioen won in een matig duel verdiend met 3-1. De Eindhovenaren hebben nu een punt minder dan Ajax en Feyenoord, maar die komen zondag nog in actie.

De wedstrijd werd pas na een half uur het aankijken enigszins waard en dat was de verdienste van PSV, dat enkele kansen creëerde. Doelman Joël Drommel moest alleen bij een schot van Jurgen Locadia ingrijpen.

Duel komt na rust tot leven

Kort na rust scoorden beide ploegen een keer; Luuk de Jong kopte bekeken raak in de verre hoek (assist Adam Maher) en nadat Jeroen Zoet zijn schot niet goed had verwerkt, kon Hakim Ziyech de rebound binnenschieten. Kort daarna was Zoet wel attent bij een hard schot van Jerson Cabral.

Gaston Pereiro (l) en Davy Pröpper vieren de derde treffer van PSV

In het laatste halfuur koesterde de thuisploeg te veel het ene punt en PSV leek lange tijd onmachtig er drie van te maken. Na het gelijkspel tegen Excelsior en de nederlaag tegen VfL Wolfsburg bleef de Eindhovenaren het derde puntenverlies op rij echter bespaard.

Locadia scherp in slotfase

Locadia kopte vlak voor tijd de 2-1 binnen. De voorzet kwam vanaf links en was van Andrés Guardado. Twee minuten later maakte Gastón Peireiro de derde treffer voor PSV na voorbereidend werk van Locadia op links.