NOS Voetbal Aangepast

VVV ontslaat trainer Van Dijk

VVV-Venlo heeft trainer Jan van Dijk ontslagen. De clubleiding houdt hem verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten in dit kalenderjaar.

VVV staat in de eredivisie zeventiende, met tien punten uit achttien duels. Dat zijn er zes meer dan Willem II, maar ook zes minder dan Excelsior, de nummer zestien.

"Er ontstond bij VVV in toenemende mate een oncomfortabel gevoel", zo verklaart voorzitter Hai Berden de beslissing van de clubleiding. "Met de trainer hebben we dit regelmatig besproken. Bij de leiding van VVV is het draagvlak voor verdere samenwerking verdwenen."

"Paniek"

Van Dijk kon geen begrip opbrengen voor het besluit. "Als je de positie inneemt, waarop VVV nu staat, hangt ontslag altijd boven je hoofd. Dat weet je als trainer. Maar de club wéét maar al te goed waarom de resultaten minder zijn. Ik heb eerder al aangegeven dat ik meer tijd nodig had. Die is mij nu niet gegund."

Paniek bij de clubleiding ligt volgens Van Dijk ten grondslag aan de ingreep. "Vorige week zei de voorzitter nog: we maken het seizoen sowieso af. In die zin in dit ontslag wel een teleurstelling."

Vierde ontslag Van Dijk

Voor de vierde keer in zijn trainerscarrière is Van Dijk nu ontslagen. Eerder werd hij op straat gezet door Roda JC (2001), RBC Roosendaal (2005) en FC Emmen (2007).

Van Dijk moest bij Roda JC al na vijf wedstrijden vertrekken vanwege teleurstellende resultaten en omdat hij een slechte relatie had met de spelersgroep. RBC had geen vertrouwen meer in de samenwerking tussen Van Dijk en de spelersgroep. FC Emmen ontsloeg hem omdat een groot deel van de selectie geen vertrouwen meer had in Van Dijk.

Fijne Kerst...

Van Dijk is de zesde trainer in de eredivisiehistorie die in de week voor Kerst vertrekt bij zijn club. Bert Jacobs (Fortuna Sittard, 1986), Simon Kistemaker (FC Utrecht, 1995), Cees Lok (NEC, 2005), Ruud Brood (Heracles Almelo, 2007) en Willem van Hanegem (FC Utrecht, 2008) gingen hem voor.

Vorig jaar werd er in de eredivisie in de week voor Kerst ook iemand op straat gezet. Toen was technisch directeur Andre Wetzel de pineut bij ADO Den Haag.

STER reclame