Een ambtenaar kwam in zijn zwembroek naar werk Politie San Remo

In de Italiaanse badplaats San Remo zijn bijna 200 ambtenaren aangeklaagd omdat ze hun werk niet deden. De fraudeurs werden gesnapt door een grote verborgencamera-actie van de politie. 

Op de beelden was te zien hoe de ambtenaren inklokten bij een prikklok in het gemeentehuis, maar vervolgens rechtsomkeert maakten in plaats van aan het werk te gaan. Agenten maakten daarna foto's van de gemeentewerkers die aan het winkelen of sporten waren.

Italianen prikken meerdere keren in

Eén man kwam zelfs al gekleed in zijn zwembroek naar zijn werk, een vrouw kwam opdagen in een ochtendjas en slippers. Anderen namen niet eens de moeite zelf langs te komen, maar lieten vrienden of familieleden inklokken. Een verdachte liet zelfs geregeld overtijd uitbetalen terwijl hij aan het kanoën was.

Huisarrest

De politie startte het onderzoek na klachten van burgers dat de overheidsburelen zo vaak leeg waren. Als ironische codenaam kozen de agenten Operatie Stachanov, naar de hardwerkende mijnwerker uit de Sovjet-Unie. 

Van de 528 ambtenaren die werden gecontroleerd, bleken er 196 te hebben gefraudeerd. In 35 gevallen bleek het bedrog zo ernstig dat de verdachten onder huisarrest zijn geplaatst. 

STER reclame