Vrachtwagenchauffeur veroorzaakte ongeluk in Frankrijk

Een luchtopname van het ongeluk AFP

Het ongeluk in Frankrijk waarbij 43 doden vielen is waarschijnlijk gebeurd doordat de vrachtwagenchauffeur de controle over het stuur verloor. Toen de vrachtwagen op de verkeerde weghelft terechtkwam, deed de bestuurder van de passagiersbus er alles aan om de vrachtwagen te ontwijken. Hij slaagde hier niet in en vrijwel meteen na de botsing vlogen beide voertuigen in brand nadat een brandstoftank was ontploft.  

Vlak voor de botsing opende de "heldhaftige" buschauffeur de deuren van de bus nog. Hierdoor kon hij samen met omstanders nog zeven mensen uit de bus halen voordat het te laat was.

NOS / Lars Boogaard

Veel mensen vinden de bocht waarin het ongeluk gebeurde gevaarlijk. Een lokale wetgever zegt dat er veel ongelukken gebeuren op die weg. Hij vindt dat er verkeerde politieke keuzes over de lokale infrastructuur zijn gemaakt.  

De identificatie van de slachtoffers verloopt nog moeizaam. Veel slachtoffers zijn ernstig verbrand, waardoor dna-onderzoek nodig is om de slachtoffers te identificeren. Het 3-jarige zoontje van de vrachtwagenchauffeur, die ook in de cabine zat, is net als zijn vader om het leven gekomen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/5Animatie van de crash

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/5Luchtbeelden van de plaats van het ongeluk
3/5Mensen zijn geëmotioneerd na het busongeluk AFP
4/5Twee zwaargewonden werden naar het ziekenhuis in Bordeaux gebracht AFP
5/5Brandweerlieden vervoeren een gewonde man op een brancard AFP

STER Reclame