AFP

Op een provinciale weg in Zuid-Frankrijk zijn zeker 43 mensen om het leven gekomen bij een frontale botsing tussen een bus en een vrachtwagen. Er zijn vier zwaargewonden, van wie er twee met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis in Bordeaux zijn gebracht. 

Meteen na de botsing vlogen beide voertuigen in brand. Het lijkt erop dat alle slachtoffers de Franse nationaliteit hebben, zegt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het ongeluk gebeurde rond half acht in de buurt van Puisseguin, een kleine gemeente ten oosten van de stad Bordeaux. In de bus zaten bejaarden die een reisje maakten. Acht mensen zouden erin geslaagd zijn uit de bus te komen.

In de bus vielen 41 doden. Ook de chauffeur van de vrachtwagen is omgekomen. De bus met bejaarden was onderweg van het Franse stadje Petit-Palais naar les Landes. 

Dodelijkste ongeluk sinds 1982 

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Volgens buurtbewoners gebeurde het in een onoverzichtelijke bocht. De bus is volgens hen in de bocht gaan glijden en op de vrachtwagen gebotst.

De buschauffeur slaagde er nog in de deuren van de bus te openen, waardoor acht mensen konden wegkomen. De andere inzittenden zijn omgekomen.

De Franse zender BFMTV claimt een foto in bezit te hebben van de uitgebrande bus en vrachtwagen.

Het is het dodelijkste verkeersongeluk in Frankrijk sinds 1982. President Hollande, die een bezoek brengt aan Griekenland, reageerde meteen.

Hollande: Dit drama stemt ons droevig

STER reclame