Rijksmonumenten.nl
NOS Nieuws

Den Bosch krijgt azc bij psychiatrische kliniek

Den Bosch heeft een locatie aangewezen voor een nieuw asielzoekerscentrum. Landgoed Coudewater in Rosmalen moet plaats gaan bieden aan 600 tot 800 vluchtelingen.

Op het landgoed wonen psychiatrische patiënten, maar dat vindt het college geen bezwaar. "Het terrein biedt volop kansen om zowel de huidige bewoners als de asielzoekers, met inachtneming van milieuaspecten, een goed leefmilieu te bieden", staat in een brief aan de gemeenteraad.

De komende tijd wordt bekeken of er nieuwe panden worden neergezet, of dat bestaande gebouwen worden gebruikt. Het is de bedoeling dat Coudewater tien tot vijftien jaar onderdak biedt aan vluchtelingen.

Drie locaties

Coudewater was een van de drie locaties die door het college waren voorgedragen. Ook het Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg en de voormalige honkbalvelden De Saren waren in beeld. De gemeente heeft met omwonenden gesproken en de voor- en nadelen van alle terreinen in kaart gebracht.

Het college benadrukt dat het overleg doorgaat "zodat de omwonenden direct bij de planontwikkeling van het azc op het landgoed betrokken zijn". De gemeente gaat ook in gesprek met de huidige bewoners en gebruikers.

Wanneer de asielzoekers op het landgoed gaan wonen, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl