Dwight Lodeweges ANP

Dwight Lodeweges is opgestapt als trainer van sc Heerenveen. De 57-jarige Lodeweges was met de Friezen bezig aan een teleurstellend seizoen. Heerenveen staat na negen speelrondes op de vijftiende plaats. Oud-trainer Foppe de Haan neemt de komende vier wedstrijden de taken van Lodeweges over.

De leden van de technische staf zouden dinsdagmiddag om tafel hebben gezeten, waarna Lodeweges concludeerde dat er geen toekomst meer voor hem is in Heerenveen. 

Lodeweges zou tegen zijn medewerkers hebben gezegd dat hij zichzelf niet meer in staat acht "een sportieve ommekeer bij de spelersgroep tot stand te brengen". 

Onderuit

Heerenveen ging afgelopen weekend in eigen huis onderuit tegen Feyenoord (2-5). Halverwege de wedstrijd stond het al 0-5 en Lodeweges liet na afloop optekenen dat hij zich schaamde voor het spel van zijn elftal.

Na afloop werd hem ook gevraagd of de resultaten gevolgen zouden hebben voor zijn positie. "Zo lang ik ergens werkzaam ben, doe ik mijn uiterste best. Maar leuk is anders. Als de wegen scheiden, dan is dat zo", sprak Lodeweges.

Lodeweges: als de wegen scheiden, dan is dat zo

Van Basten

In 2014 werd Lodeweges aangesteld als opvolger van Marco van Basten. Lodeweges kwam over van SC Cambuur, de grote rivaal van sc Heerenveen. In zijn eerste seizoen met Heerenveen eindigde Lodeweges als zevende in de eredivisie.

In de play-offs voor Europees voetbal werd vervolgens gewonnen van Feyenoord, waarna de beslissende tweestrijd voor een ticket voor de Europa League werd verloren van Vitesse.

Het is niet de eerste keer dat Lodeweges als hoofdtrainer de handdoek werpt bij een club. Zo tekende hij in het voorjaar van 2009 een tweejarig contract bij NEC om vervolgens in oktober van dat jaar alweer op te stappen bij de Nijmeegse ploeg. 

Zondag speelt sc Heerenveen tegen Willem II. Dan zal Foppe de Haan als coach op de bank zitten bij de Friezen.

STER reclame