AFP
NOS Nieuws

'Russische strijders in Syrië gedood door granaat'

In Syrië zijn zeker drie Russische strijders gedood die aan de kant van het regime van Assad vochten. Ze kwamen om bij een granaatinslag in de kustprovincie Latakia, zegt een hoge militair uit het Syrische regeringsleger. Er zouden ook zeker vijf gewonden zijn.

Voor zover bekend is het voor het eerst dat er Russen zijn gesneuveld in Syrië, sinds Rusland eind september begon met luchtaanvallen op IS en andere tegenstanders van het regime van president Assad.

Er gaan al een tijdje geruchten dat er ook Russen op de grond vechten aan de kant van het Syrische leger, maar Moskou heeft bij herhaling gezegd dat er geen Russische grondtroepen in Syrië zijn.

Ook nu zegt de Russische ambassade in Damascus van niets te weten. "We hebben geen informatie over de veronderstelde dood van drie Russen", staat in een verklaring.

Twintig

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat het vermoedelijk vrijwilligers uit Rusland waren. De granaat sloeg in op een post waar op dat moment ongeveer twintig Russische strijders zaten, zei de hoge Syrische militair.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl