Michiel Kramer voor de behandeling van de beroepszaak
NOS Voetbal

Kramer vrijgesproken door beroepscommissie

Michiel Kramer is vrijgesproken door de beroepscommissie van de KNVB. De commissie acht het niet bewezen dat de Feyenoord-aanvaller zijn tegenstander Ted van de Pavert van De Graafschap heeft geslagen en oordeelt dat er sprake is geweest van duwen. Eerder was er vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen Kramer.

Volgens de beroepscommissie is er wel sprake van ongeoorloofd onsportief gedrag van Kramer, maar is de aanklacht van de aanklager niet bewezen.

Geen schorsing voor Kramer wegens slaan

Het is al de derde keer dat een speler van Feyenoord een schorsing ontloopt. Eerder werd rechtsback Rick Karsdorp al vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB, terwijl er in eerste instantie drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk was geëist. Ook Eljero Elia ontliep een schorsing na een rode kaart bij Jong Feyenoord. Daar was er sprake van een vormfout.

Het incident tussen Kramer en Van de Pavert vond plaats op 4 oktober bij de wedstrijd tussen De Graafschap en Feyenoord. Het ontging scheidsrechter Danny Makkelie.

Vervolgens bepaalde de aanklager na verklaring en het zien van de tv-beelden dat er toch een schorsing moest volgen. In de hoogte van het strafvoorstel (vier wedstrijden, één voorwaardelijk) speelde ook de zogenaamde 'strafkaart' mee van Kramer. Daarop stond nog een stoot met de onderarm tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen, tijdens de wedstrijd ADO-Ajax in 2013.

Feyenoord en Kramer gingen tot twee keer toe in beroep tegen de strafeis. Met succes dus. Kramer kan derhalve zondag gewoon meespelen tegen AZ en volgende week in de beker tegen Ajax.

Ook het competitieduel met de Amsterdammers komt door de vrijspraak niet in gevaar voor de spits.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl