De advertentie in de Volkskrant van vanochtend
NOS Nieuws

'Bezorgde burger' doet oproep aan Wilders

Een opvallende advertentie op de voorpagina van de Volkskrant vanochtend: "Geachte heer Wilders. Als u echt aan Nederland denkt, wilt u dan samenwerken met anderen. En niet Nederland proberen te verdelen, door alleen maar te zeggen hoe het niet moet. Rob Geurst (partijloze bezorgde burger)".

De initiatiefnemer, een aannemer uit Den Haag, vond het na jaren eens tijd voor actie. "Als je in de politiek gaat, is je doel toch om het voor Nederlandse burgers zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen? Daarvoor moet je samenwerken. Ik hoor nu al jaren alleen veel geschreeuw over hoe het niet moet," zei Geurst in het NOS Radio 1 Journaal.

Geurst benadrukt dat hij verder geen bedoeling heeft met de advertentie. "Misschien is dit eigenlijk het afkopen van mijn eigen geweten. Ik hoop alleen dat ik de mening van veel anderen hiermee vertolk."

Anoniem

Hij heeft nagedacht over de vraag of hij zijn naam wel onder de advertentie moest zetten. "Maar ik vond het laf om er geen naam bij te zetten. Er wordt al genoeg anoniem geroepen. Natuurlijk zal ik reacties krijgen, zowel positieve als negatieve."

De Volkskrant is het enige dagblad waarin de advertentie is gezet. Het kostte Geurst 1200 euro. Hij heeft ook De Telegraaf benaderd, maar het bedrag dat daar gevraagd werd (6000 euro) vond de aannemer te hoog.

PVV-leider Geert Wilders heeft niet gereageerd op de oproep in de krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl