Een groep Brabantse studenten wil met een eigen gebouwde elektrische race-auto meedoen aan de 24 uur van Le Mans. Zestig studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen presenteerden afgelopen weekend hun eigengemaakte wagen, die een topsnelheid heeft van 285 kilometer per uur.

De auto, met de naam KP&T IM/e, is de snelste elektrische auto ter wereld en haalt binnen 3 seconde een snelheid van 100 kilometer per uur. De auto heeft 545 pk en weegt 658 kilo.

Dit voorjaar willen de studenten niet alleen het baanrecord voor elektrische wagens op het circuit van Zandvoort breken. Ook willen ze meedoen aan de 24 uur van Le Mans. 

'Testen, testen, testen en daarna naar Zandvoort'

Voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers is betrokken bij het project met de studenten. "Het is heerlijk om met ze te werken. Het zijn prachtige vrije denkers."

Voor de studenten is in 2017 nog geen plek in Le Mans, maar dat is volgens Lammers geen probleem. "Dat ze in 2017 niet mee mogen doen is even slikken voor de studenten, maar het is goed voor het leerproces dat ze nog een jaartje extra aan de bak moeten. Daar worden ze alleen maar beter van."

De studenten willen volgend jaar ook het record vestigen op het Duitse circuit Nürburgring Nordschleife. De raceauto is deze week een van de blikvangers op de Dutch Design Week.

STER reclame