NOS Voetbal

Lodeweges: als de wegen scheiden, dan is dat zo

Schaamte overheerste bij sc Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges na de 5-2 nederlaag in het eigen Abe Lenstra-stadion tegen Feyenoord. "Ik schaam me hiervoor. Het is 5-0 bij rust. Dit heb ik ook nog nooit eerder meegemaakt."

De desastreuze eerste helft was vooral een kwestie van vertrouwen. "We hebben natuurlijk niet veel resultaten geboekt in de laatste weken. Dus dan moet je knokken, vechten", aldus Lodeweges. "Misschien is dat ons sterke punt wel niet."

"Ik zeg altijd dat de bestuurlijke crisis geen effect heeft. Maar ja, ik weet ook niet wat er in de koppies leeft." Op de vraag van NOS-verslaggever Jeroen Elshoff of hij denkt aan opstappen, antwoordde Lodeweges: "Zolang ik ergens werk, doe ik mijn uiterste best. Als de wegen scheiden, dan is dat zo."

Mulder: ontluisterend

Voor doelman Erwin Mulder was het helemaal een pijnlijke middag. De doelman verruilde Feyenoord deze zomer voor sc Heerenveen. "Ontluisterend. Volgens mij hebben ze vijf keer op doel geschoten, vijf keer is het een doelpunt. Dan voel je je wel een beetje in de steek gelaten."

Als het aan Mulder ligt, is het gedaan met de tactiek waarbij de tegenstander onder druk gezet moet worden. "Misschien moeten we iets meer betonvoetbal gaan spelen?"

Kuijt: sleutelwoord vertrouwen

Samen met Simon Gustafson was Dirk Kuijt uitblinker in Friesland. De aanvoerder voegde drie doelpunten toe aan zijn totaal, dat nu op zeven staat. "Ik denk dat het een mooie middag was voor Feyenoord. Het sleutelwoord was vertrouwen. Vertrouwen dat wij hadden en het vertrouwen dat zij misten."

Ook voor Kuijt was de middag in Friesland een welkome meevaller na de deceptie van Oranje in de EK-kwalificatie. "Je hebt tien jaar met die gasten gevoetbald, dus voel je die pijn met ze mee. Als het Nederlands elftal mij op een bepaalde manier nodig heeft, dan ben ik beschikbaar. In welke vorm dan ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl