Gianni Zuiverloon (voorgrond) maakte een eigen doelpunt

De Graafschap pakt punt bij ADO Den Haag

De Graafschap heeft zijn tweede punt van het seizoen te pakken. Drie weken na de 2-2 thuis tegen Willem II, speelde de hekkensluiter met 1-1 gelijk bij ADO Den Haag. De Hagenaars wachten al negen weken op hun tweede zege. De laatste dateert van 15 augustus toen met 4-1 werd gewonnen bij FC Twente.

Het venijn van de matige eerste helft zat hem in de staart. Mike Havenaar zette ADO op voorsprong door bij de tweede paal binnen te tikken na een door Gianni Zuiverloon doorgekopte hoekschop.

Eigen doelpunt Zuiverloon

Luttele minuten later speelde Zuiverloon opnieuw een hoofdrol. Nu werkte hij de bal uit een voorzet van Youssef El Jebli in eigen doel.

Tot aan die enerverende slotminuten viel er in de eerste helft weinig te genieten. Namens de thuisclub probeerde Roland Alberg het enkele keren van afstand, maar zonder succes, terwijl Erik Quekel de beste kans voor De Graafschap onbenut liet.

Brancard

Havenaar vocht in het strafschopgebied de nodige grimmige duels uit met Jan Lammers. In de beginfase van de tweede helft kwamen ze bij een kopduel hard met elkaar in botsing, waarna de duizelige Lammers per brancard van het veld moest worden gedragen.

De beste kansen in de tweede helft waren voor de Hagenaars. Zo kreeg Danny Bakker zijn voet niet vol tegen de bal na een vrije trap van Edouard Duplan en zag Zuiverloon een inzet van de lijn gehaald worden.

De Graafschap moest het hebben van spaarzame counters, maar veel gevaar leverden die niet op.