NOS SportAangepast

Meyer maakt bronzen kwartet compleet in Parijs

Nederlandse judoka's halen medailles binnen in Parijs

Er zijn zorgen over de staat en de toekomst van het Nederlandse judo, maar de slotdag van het grandslamtoernooi in Parijs gaf voldoende reden tot optimisme. Vier landgenoten veroverden brons.

Kim Polling verraste zichzelf in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse topjudoka, die naar eigen zeggen een rommelige voorbereiding op het toernooi kende, versloeg in de herkansingsfinale de Britse Sally Conway met yuko.

"Ik had dit totaal niet verwacht", zei Polling. "Die bronzen plak is leuk, maar ik ben vooral heel tevreden over mijn niveau."

Reactie Polling na bronzen plak in Parijs

Ook was er brons voor de jonge Frank de Wit. De 19-jarige judoka was in de herkansing van de klasse tot 81 kilogram met yuko te sterk voor de Spanjaard Adrian Nacimento Lorenzo.

"Dit voelt zeker als goud", sprak De Wit na zijn gewonnen medaille. "Vorige week in Glasgow werd ik nog vijfde, nu derde op een veel groter toernooi. Prachtig." De Wit mag door zijn prestaties zelfs aan deelname aan de Olympische Spelen denken.

Michael Korrel zorgde in de klasse tot 100 kilogram voor het derde Nederlandse brons. Hij versloeg overtuigend Elmar Gasimov uit Azerbeidzjan op ippon.

Ook brons voor Meyer

Roy Meyer maakte het Nederlandse succes compleet door in de klasse boven de 100 kilogram de Tunesiër Faicel Jaballah op straffen te verslaan en veroverde daarmee tot zijn grote vreugde de bronzen plak.

Reactie Roy Meyer na brons in Parijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl