Kirsten Wild
NOS WielrennenAangepast

Net geen EK-medaille Wild op afvalkoers

Baanwielrenster Kirsten Wild is er bij de EK in Zwitserland niet in geslaagd een podiumplaats te bemachtigen op het omnium en de afvalkoers. Op het laatste onderdeel werd ze vierde.

Bij het ingaan van de laatste bocht voor het voor haar fatale afvalmoment reed Wild nog voorin, maar ze had geen kracht meer om met haar concurrenten mee te sprinten en kwam zodoende als laatste over de finish.

De Britse Katie Archibald pakte het goud, nadat ze eerder ook al kampioene was geworden op de individuele achtervolging.

Net geen EK-medaille Wild op afvalkoers

Wild achtste op omnium

Dat Wild geen energie meer had, is niet zo gek. Vlak daarvoor had ze het slotstuk van het omnium gereden: de puntenkoers. Daarin kwam ze in het stuk niet voor.

Eén keer werd ze tweede in een tussensprint. Haar totaal aantal punten kwam op 145, goed voor de achtste plaats. Het goud ging naar de Britse Laura Trott, die op 231 punten eindigde.

Op het voorlaatste onderdeel, de vliegende start, zette Wild de vierde tijd neer, waardoor ze naar de vijfde plaats in het klassement steeg. Het mocht niet baten.

Wild klokt vierde tijd bij vliegende start

Teleurstelling voor Stroetinga en Eefting

De madison-finale liep voor Wim Stroetinga en Roy Eefting uit op een teleurstelling. Eefting kwam vroeg in de race ten val, mengde zich daarna weer in de strijd, maar hij en Stroetinga trokken zich vervolgens toch terug.

Het goud ging naar de Spanjaarden Sebastian Mora Vedri en Albert Torres Barcelo.

Valpartij Eefting in EK-finale madison

Laurine van Riessen, Matthijs Büchli en Hugo Haak kwamen vanmorgen niet door de kwalificaties van de keirin. Van Riessen werd gediskwalificeerd omdat ze over de blauwe lijn had gereden.

De voormalig schaatser reed wel de herkansing, maar daarin eindigde ze als vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl