De rommelige goal van Peet Bijen was illustratief

Twente klopt NEC in rommelig duel

FC Twente heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. In Enschede werd in een matige wedstrijd met 1-0 gewonnen van NEC.

Chinedu Ede was zowel in de beginfase als in de slotminuten van de eerste helft dicht bij succes voor Twente. De Duitser schoot in beide gevallen naast en dat onnauwkeurige afwerken bleef lang het euvel bij de Enschedeërs.

Smaakmaker Hakim Ziyech zorgde af en toe voor dreiging met pogingen van afstand, maar ook de Marokkaan kon de ban niet breken namens de thuisclub.

Pas halverwege de tweede helft kon het publiek in de Grolsch Veste opveren, vooral dankzij de van Manchester United gehuurde Thomas Agyepong, die bij zijn debuut meteen indruk maakte.

Bijen breek de ban

De 18-jarige Agyepong zag eerst een inzet gekeerd door doelman Benjamin Kirsten en had kort daarna een aandeel in de 1-0. Uit een corner van rechts werd zijn kopbal geblokt door Christian Santos, waarna de bal belandde bij Peet Bijen, die eenvoudig raak schoot.

Het was het eerste doelpunt van FC Twente sinds 22 maart van dit jaar waarbij Ziyech niet betrokken was.

Counters

NEC had het tot dan toe moeten hebben van counters, maar ging nu feller op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Mohamed Rayhi was daar het dichtst bij, maar zijn fraaie schot belandde tegen de paal.

In de extra tijd waren ook Anthony Limbombe en Navarone Foor nog kansrijk, maar Twente hield stand, vooral dankzij sterke keeperswerk van Joël Drommel.