Nageeye naar Spelen, Butter mist limiet net

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Druiven zijn zuur voor Butter

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Samenvatting marathon van Amsterdam

Abdi Nageeye heeft tijdens de marathon van Amsterdam een ticket voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro bemachtigd. De geboren Somaliër was de beste Nederlander in 2.10.24 en hij zat daarmee onder de olympische limiet van 2.11.00.

Nageeye bleef wel nog ver verwijderd van het Nederlands record van Kamiel Maase, die in 2007 de marathon voltooide in 2.08.21.

'Dit doet pijn'

Michel Butter baalt dat hij net tekort komt voor de olympische limiet tijdens de marathon van Amsterdam.

Druiven zuur

Voor de 29-jarige Michel Butter waren de druiven zuur. Hij was acht seconden langzamer dan de limiet en greep daardoor naast een startbewijs. Khalid Choukoud was met 2.11.34 verder verwijderd van de limiet.

"Het weer is bepalend en het was regenachtig en fris. Ik zat tegen kramp aan en dit waren niet de ideale omstandigheden", aldus Butter. 

"Ik hoorde dat we wat aan het verliezen waren op het schema en ik heb een tijdje aangezet. Maar het was niet genoeg. Ik ervaar nu teleurstelling, maar als ik straks ga relativeren, ben ik hartstikke trots."

STER Reclame