FC Utrecht kwam niet verder dan 1-1 tegen Roda JC

FC Utrecht thuis niet langs Roda JC

FC Utrecht heeft thuis tegen Roda JC genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. De Utrechters wachten al vier wedstrijden op een overwinning, terwijl het sterk aan het seizoen begonnen Roda nu al vijf duels niet meer tot winst kwam.

Na elf minuten kopte Sébastien Haller Utrecht op 1-0 uit een hoekschop van Mark Diemers. Het was de vijfde competitietreffer voor de Fransman, die in de eerste drie duels vier keer scoorde, maar op 23 augustus in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1) voor de laatste keer succes.

Na de openingstreffer was Utrecht lang heer en meester en liet het bij tijd en wijle goed voetbal zien, maar het verzuimde de score op te voeren en dat kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag duur te staan.

Gelijkmaker valt uit de lucht

Roda had 35 minuten lang niets te vertellen in de Galgenwaard, maar toen viel pardoes de gelijkmaker uit de lucht. Doelman Robbin Ruiter kreeg een schot van Rostyn Griffiths niet onder controle, waarna Tomi Juric doel trof uit de rebound.

Richmond Boakye, Tom Van Hyfte en Juric waren in de slotfase van de eerste helft zelfs dicht bij een Limburgse voorsprong, maar meer onheil bleef Utrecht bespaard.

Beide ploegen raken paal

In de tweede helft bleek het vertrouwen bij Roda door de onverwachte gelijkmaker gegroeid en was dat bij Utrecht juist afgenomen. De Utrechters ontsnapten aan een achterstand toen Hicham Faik zich met een mooie beweging in een kansrijke positie manoeuvreerde, maar zijn inzet belandde tegen de paal.

Utrecht had moeite om Roda net als in de eerste helft zijn wil op te leggen, maar naarmate de tweede helft vorderde zette het meer druk en kwamen er kansen voor onder anderen Kristoffer Peterson, Sean Klaiber en Rico Strieder. Timo Letschert had de winnende treffer op zijn schoen, maar de paal hield Roda op de been.