AFP

De Duitse politica die gistermiddag in Keulen werd neergestoken zal volledig herstellen. De 58-jarige Henriette Reker was op campagne toen ze werd gestoken in haar hals. De burgemeesterskandidate onderging gisteren enkele operaties die succesvol zijn verlopen. 

"Als het genezingsproces normaal verloopt dan achten wij het zeer waarschijnlijk dat mevrouw Reker volledig zal herstellen," zegt Karl-Bernd Hüttenbrink, directeur van de kliniek waar ze wordt behandeld.

De verkiezing voor een nieuwe burgemeester in Keulen gaan vandaag gewoon door. Reker, kandidaat voor de functie en grote kanshebber, zal haar stem vanuit het ziekenhuis uitbrengen met een formulier. Dat wordt haar gebracht door de voorzitter van het stembureau waar ze onder valt.

De dader van de aanslag is een man van 44. Hij heeft tegenover de politie verklaard dat hij alleen handelde en dat hij tot zijn daad kwam omdat hij het niet eens is met het Duitse vluchtelingenbeleid. Volgens het Duitse blad Der Spiegel was hij vroeger lid van de inmiddels verboden neonazistische Freiheitliche Deutsche Arbeiterspartei.

STER reclame