Viktor Fischer viert met Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi de 0-2 van Ajax

Ajax beslist topper in Almelo met twee pegels

Ajax heeft de aanval op de koppositie door Heracles moeiteloos afgeslagen. De Amsterdammers wonnen op bezoek in Almelo met 2-0.

Heracles had eerder dit dit seizoen in Almelo een slap PSV met 2-1 verslagen. Ajax was daardoor gewaarschuwd, speelde geconcentreerd en maakte voor de rust twee schitterende goals van buiten het strafschopgebied.

Anwar El Ghazi, die even later een niet te missen kans verprutste, speelde eerst twee man uit en vond met een fraai, hard schot de linkerkruising. Acht minuten later verdubbelde Nemanja Gudelj de voorsprong voor Ajax.

Op aangeven van Riechedly Bazoer, haalde hij, praktisch uit stand, verwoestend uit en zag hij de bal in de rechterkruising belanden.

Koppositie

Heracles, dat voor rust een doelpunt van Ramon Zomer had zien worden afgekeurd (buitenspel), was na rust feller. Het zorgde echter zelden voor gevaar en Ajax deed dat wel; Gudelj en Lasse Schöne raakten nog de lat. Het Almelose slotoffensief had uiteindelijk weinig om het lijf.

Ajax verstevigde door de zege de koppositie in de eredivisie en heeft nu drie punten voorsprong op Feyenoord, dat zondag aantreedt tegen sc Heerenveen. PSV kan op twee punten komen van de Amsterdammers als het Excelsior in eigen huis verslaat.