NOS Sport

Schippers opnieuw Europees atlete van het jaar

Schippers gehuldigd als Europees atlete

Dafne Schippers is tijdens het gala van de Europese atletiekfederatie in Lausanne opnieuw verkozen tot Europees atlete van het jaar. De Utrechtse is de eerste vrouw die de prijs twee jaar achter elkaar weet te winnen.

De Nederlandse sprintkoningin werd dit jaar wereldkampioen op de 200 meter in Peking. Ze zegevierde daar in een Nederlands record (21,63) en zette daarmee ook de beste wereldjaartijd neer.

Op de 100 meter pakte ze zilver in 10,81 en dat was eveneens goed voor een Nederlands record. Schippers veroverde in mei bij de EK indoor in Praag goud op de 60 meter.

De gouden week van Dafne Schippers

"Speciaal jaar"

Schippers ontving de prijs uit handen van Svein Arne Hansen, de Noorse voorzitter van de Europese atletiekfederatie. "Dit was een heel speciaal jaar", reageerde Schippers. "De Europese titel in een Europees record. Zilver op de WK, goud op de WK, ik kan het nog niet geloven."

"Ik heb altijd gezegd dat alles mogelijk is en dit jaar heb ik laten zien dat alles ook echt mogelijk is", aldus de Nederlandse.

Ze kreeg de voorkeur boven de Britse wereldkampioene Jessica Ennis-Hill op de meerkamp en de Poolse Anita Wlodarczyk, die in Peking goud won bij het kogelslingeren.

Rutherford

Bij de mannen ging de prijs naar Greg Rutherford. De Brit werd wereldkampioen verspringen. Hij troefde landgenoot en langeafstandsloper Mo Farah af. Ook Sergei Shoebenkov, de Russische wereldkampioen op de 110 meter horden, greep naast de prijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl