ANP
NOS Nieuws

VVD: Turkije niet makkelijker in EU

Turkije mag niet sneller lid worden van de Europese Unie in ruil voor medewerking aan het indammen van de vluchtelingenstroom naar Europa. Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra bij EenVandaag.

In de speciale uitzending over vluchtelingen zei Zijlstra dat hij niets wil weten van versoepelde toetredingscriteria. "Het kan niet zo zijn dat Turkije mag toetreden omdat wij een migrantencrisis hebben. Dan zijn we volgens mij koehandel aan het doen en dat moet niet."

Gisteren werd bekend dat Europa en Turkije onderhandelen over de opvang van vluchtelingen. Het land zou miljarden krijgen in ruil voor de opvang van Syrische asielzoekers.

Sobere opvang

Zijlstra reageerde ook op de sobere opvang van asielzoekers. Hij houdt daar een dubbel gevoel aan over. "Als er echt iets mis is dan mogen mensen klagen. Maar er is een enorme stroom naar Nederland gekomen. Je komt hier voor de veiligheid en niet voor de voorzieningen." Volgens Zijlstra denken veel asielzoekers dat ze gelijk een huis en voorzieningen krijgen.

Volgens EenVandaag is er breed draagvlak onder de bevolking voor de sobere opvang van asielzoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl