Turken herdenken aanslag

In Deventer zijn de slachtoffers van de bomaanslagen van vorige week zaterdag in het Turkse Ankara herdacht. Ruim 300 mensen liepen mee met een gedenk- en protestmars door het centrum van de stad.

Het initiatief voor de herdenkingsdemonstratie komt van de Turkse culturele vereniging Haci Bektas Veli Deventer. De vereniging wilde met de mars protesteren tegen het geweld in Turkije en steun betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden.

Betogers houden foto's van slachtoffers omhoog NOS/Martijn van der Zande

De mars begon bij het verenigingsgebouw van Haci Bektas Veli en eindigde op het Broederenplein in het centrum van Deventer. Daar werden toespraken gehouden en kaarsen aangestoken.

Donderdag was in Arnhem een soortgelijke demonstratie. Ook daar kwamen honderden mensen op af. Ze liepen met veelal dezelfde spandoeken en foto's als vandaag in Deventer worden gebruikt.

Vorige week zaterdag bliezen zelfmoordterroristen zich op bij een pro-Koerdische vredesdemonstratie. De betogers protesteerden tegen het geweld tussen het Turkse leger en strijders van de Koerdische PKK. Zeker 97 mensen kwamen om het leven.

STER reclame