NOS Nieuws

Leider No Surrender vermoord gevonden in vakantiehuisje

De leider van de Amsterdamse tak van motorclub No Surrender, Brian Dalfour, is vermoord gevonden in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Dat bevestigt Klaas Otto, de hoogste baas van No Surrender, aan de NOS.

De motorclub heeft een bericht over zijn dood op Facebook gezet. Dalfour is volgens een andere bron van de NOS zwaar toegetakeld gevonden in het vakantiehuisje. Donderdag werd bekend dat daar twee vermoorde mannen waren aangetroffen.

De tweede dode is volgens Het Parool Muljaim Nadzak. Hij stond eerder op de Nationale Opsporingslijst voor de moord op een wiethandelaar in 2013. In die zaak werd Nadzak later vrijgesproken.

Arrestaties

De politie kan niet bevestigen dat een van de twee mannen Dalfour was. De politie heeft vanmiddag wel bekendgemaakt dat in verband met de dubbele moord twee mannen zijn gearresteerd. De verdachten zijn een 39-jarige Belg en een Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De Belg werd woensdag door onbekenden gewond achtergelaten bij het ziekenhuis in Oosterhout. Hij werd een dag later gearresteerd. De andere verdachte is vandaag opgepakt. Hij werd woensdag in Breda gewond aangetroffen.

Volgens de politie zijn er vandaag in het hele land huiszoekingen verricht.

Vakantiepark

"De dood van Dalfour hoeft niet per se iets te maken te hebben met de motorclub waaraan hij leiding gaf", zegt redacteur Thomas Kusters, die de zaak volgt. "Hij heeft blijkbaar een verleden als beroepscrimineel, dus het is ook goed mogelijk dat er binnen dat circuit iets is misgegaan."

Daarnaast worden vakantieparken, zoals de plek waar Dalfour is gevonden, vaker gebruikt voor criminele activiteiten, aldus Kusters.

Beroepscrimineel

Dalfour werd gezien als een beroepscrimineel, schrijft Het Parool. In die hoedanigheid had hij veel contact met andere criminelen.

Zo trok hij in het verleden op met Gwenette Martha, schrijft de krant. Martha werd op 22 mei vorig jaar geliquideerd. Daarnaast werd Dalfour geregeld aangehouden met andere criminelen. Ook zat hij tot dit voorjaar in de cel vanwege het in bezit hebben van meerdere vuurwapens.

Marlon Dalfour, een familielid van hem, overleefde in 2009 een aanslag. Hij werd met tientallen kogels onder vuur genomen. De daders, die bekendstaan als de 'tattookillers', werden in 2014 veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl