Elis Ligtlee, Europees kampioen op de sprint
NOS Wielrennen

Ligtlee laat op EK even zien wie ze is

Elis Ligtlee heeft in het Zwitserse Grenchen vandaag "even laten zien wie ze is". En dat is niet alleen de nieuwe Europese kampioene op de sprint of de "blijste persoon op de wereld", zoals ze zichzelf ook omschrijft, maar dat is ook een medaillekandidaat op de Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro.

"Daar durf ik nog niks over te zeggen", zegt Ligtlee eerst nog bescheiden. Maar ze vult het wel aan met: "Als ik kijk wat ik vandaag heb laten zien, denk ik wel dat dat ritten zijn die ik daar ook kan rijden."

Ligtlee doet op de EK in elk geval zelfvertrouwen op. En dat ontbrak er nog weleens aan bij de 21-jarige spurtster. "Of ik verbaasd ben door de overmacht? Ja. Dit geeft vleugels. En ook zelfvertrouwen. Dat heb ik ook soms wel nodig."

Nederland aan de top

Het succes van Ligtlee staat niet op zichzelf. Een dag eerder pakte ze al brons op de teamsprint samen met Laurine van Riessen. En bij de mannen was er al goud op de teamsprint en, ook vrijdag, individueel sprintgoud met Jeffrey Hoogland. "Ja, het gaat supergoed met de ploeg. Jeffrey pakt zijn tweede Europese titel. We hebben als Nederland wel laten zien waar we staan denk ik. Aan de top."

Ligtlee is de nieuwe Europees sprintkampioene
Ligtlee is blijste persoon ter wereld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl