Jasper Cillessen liep in de warming-up van de interland tegen Kazachstan een rugblessure op
NOS VoetbalAangepast

Cillessen en Milik niet, Klaassen wel tegen Heracles

Jasper Cillessen mist zaterdag de eredivisietopper tegen Heracles Almelo. De doelman van Ajax en het Nederlands elftal raakte vorige week voor de interland tegen Kazachstan geblesseerd aan zijn rug en is nog niet voldoende hersteld.

Cillessen stond vrijdag wel op het veld bij Ajax, maar moest de training vroegtijdig staken. Ook Arek Milik is er in Almelo niet bij. De Pool was er vrijdagochtend wel bij op de training, maar is door Frank de Boer niet in de selectie opgenomen.

Milik liep vorige week in het EK-kwalificatieduel van Polen met Schotland een buikspierblessure op. Thulani Serero kwam met een dijbeenkwetsuur terug van een oefeninterland met Zuid-Afrika en mist eveneens de wedstrijd tegen Heracles.

Een goed resultaat tegen Heracles kan het chagrijn verdrijven, weet De Boer. De laatste wedstrijd was een thuisnederlaag tegen PSV. "Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Dat was matig tot zeer slecht. Ik denk dat het een incident was."

De Boer: vizier staat weer op Ajax

Klaassen hersteld

Trainer Frank de Boer kan wel een beroep doen op Davy Klaassen. De aanvoerder is hersteld van de hersenschudding die hij opliep in het duel met PSV. Daardoor moest Klaassen zich afmelden voor Oranje.

Klaassen: nu moet je fris in het hoofd zijn

Klaassen: voel me verantwoordelijk voor Oranje

Klaassen zag vanaf de tribune in Amsterdam zijn ploeggenoten van Oranje verliezen van de Tsjechen. "Een hele zure avond. Ik zag een team dat niet barst van het vertrouwen. Maar we hebben het natuurlijk niet in deze wedstrijden vergooid, in de hele reeks daarvoor is het al misgegaan."

Bijvoorbeeld in de nederlagen tegen IJsland (1-0) en Turkije (3-0). Beide keren stond Klaassen aan de aftrap. "Ik voel me zeker verantwoordelijk", aldus Klaassen. ""Het voelt alsof iedereen op straat naar je kijkt. Het houdt je wel bezig."

Klaassen voelt zich verantwoordelijk voor falen Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl