Bradley Wiggins na het winnen van EK-goud op de ploegenachtervolging
NOS Wielrennen

Oude bokser Wiggins terug in de ring

Hij begon op de baan en hij zal eindigen op de baan. "Want ik houd gewoon van deze sport", legt Bradley Wiggins aan het publiek uit in het Zwitserse Grenchen, waar hij donderdag met Groot-Brittannië op overtuigende wijze de Europese titel pakte op het onderdeel ploegenachtervolging.

Wiggins stapte in 2009 definitief over op de weg, maar dat ging niet van harte. "Ik wou altijd weer terug de baan op. De weg deed ik eigenlijk om een beetje geld te verdienen. En toen kreeg ik nog succes ook."

De Tourwinnaar van 2012 reed dit voorjaar met Parijs-Roubaix zijn laatste grote wedstrijd op de weg. Hij focust zich vanaf nu volledig op de ploegenachtervolging, met als ultiem doel de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro.

Wiggins ging de weg op voor het geld

"Ik vind deze wedstrijd geweldig. Dit wat je net zag, was een klassieke achtervolging." Wiggins nam het met ploegmaats Jonathan Dibben, Owain Doull en Andrew Tennant op tegen Zwitserland, dat in de kwalificaties nog de snelste tijd klokte.

"Het publiek zweepte ons op. We moesten er echt voor vechten. Ik houd van dit onderdeel. Geweldig."

'Hoop als oude bokser niet op een knock-out'

Of hij nog meer onderdelen gaat rijden, luidde de vraag. "Nee, ik focus me puur op de achtervolging. Voor een plek in het team voor de Spelen. Ik word er niet jonger op namelijk. Ik ben 35 jaar. Je mag niet onderschatten hoe goed deze jongens zijn. Ik ben eigenlijk een oude bokser die weer de ring in gaat. En ik hoop dat ik niet meteen knock-out word geslagen."

Wiggins heeft nu ook z'n EK-goud binnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl