NOS Sport

Brons is slechts eerste stap voor sprintduo

'De eerste stap op weg naar heel goed'

Als je brons pakt bij je debuut doe je het niet bepaald slecht. Laurine van Riessen kon dan ook niet anders dan tevreden zijn na de teamsprint op het EK in Zwitserland, waar ze met Elis Ligtlee derde werd in de finaleronde. "Ik ben verrast." Maar ze stelde ook dat het pas een eerste stap is.

De meeste credits gingen in Grenchen eigenlijk uit naar Ligtlee, die er vandaag twee supersnelle slotrondes uitperste. Maar oud-schaatsster Van Riessen heeft vanwege haar recente overstap alle ogen op haar gericht.

En bij haar startronde is ook de meeste winst te boeken. Vandaag snelde ze in de kwalificaties naar een persoonlijk record (19,011). De eindtijd was zelfs goed voor een Nederlands record (32,955).

Van Riessen opent EK met records én brons

Bij de top?

"De puzzelstukjes vallen op z'n plaats", constateerde Ligtlee. "Hier hebben we naartoe gewerkt. Maar er komt ook nog heel veel goeds aan. Straks in de wereldbeker gaan we zien hoe we daar presteren. Ik denk dat we nu hebben laten zien dat we bij de top horen."

Van Riessen sluit zich daarbij aan. Ze moest wel even wennen ("De start blijft spannend, omdat je nog niet zoveel routine erin hebt. Je gaat toch nadenken"), maar ze besloot toch zelfverzekerd. "We zijn pas kort bezig. Het kan alleen maar mooier worden. Dit is de eerste stap op weg naar héél goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl