ANP
NOS Nieuws

Rutte: Nederland steunt de Rode Duivels

  • Joris van Poppel

    Correspondent België

  • Joris van Poppel

    Correspondent België

Heel Nederland zal komende zomer op het EK juichen voor het Belgische voetbalelftal. "Het is ongelofelijk tragisch natuurlijk dat Oranje eruit ligt", zei Rutte. "Nu Oranje niet meedoet, gaat alle steun naar Rood." De premier deed zijn uitspraken in een speech voor het Vlaams parlement in Brussel.

De Rode Duivels gaan wel naar het EK in Frankrijk. De verwachtingen zijn hoog gespannen in België, omdat de Duivels momenteel goed spelen en op nummer 1 staan in de FIFA-ranking. Met zijn openlijke steun in het Vlaams parlement oogstte Rutte een staande ovatie. "U heeft verstand van voetbal", aldus parlementsvoorzitter Peumans.

"Wij steunen de Belgen op het EK Voetbal"

Voor de Vlamingen was het bezoek van Rutte belangrijk. Hij is de eerste buitenlandse premier ooit die het Vlaams parlement toespreekt. "Het is uiterst waardevol voor ons", zei Peumans in zijn introductie. "Het is een erkenning dat Vlaanderen een volwaardig gesprekspartner is."

Het Vlaams parlement is een van de zeven parlementen in België. Naast dat van Vlaanderen zijn er een Federaal parlement, een Waals parlement, parlementen voor de Duitstalige en de Franse gemeenschap en het Brussels Gewest. Ook het Europees Parlement zit in Brussel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl