NOS Nieuws

Hagenaars tegengehouden bij raadsvergadering over opvang

  • NOS
    Hagenaars werden tegengehouden bij de ingang van de raadszaal
  • Robert Bas / NOS
    Deze man drukt een briefje op het raam van de raadszaal met de tekst "we mogen er niet in"
  • Robert Bas / NOS
    De mensen die niet in de raadszaal mochten komen, volgen het debat nu in de foyer

Bij een gemeenteraadsvergadering in Den Haag zijn agenten ingeschakeld om te voorkomen dat enkele tientallen burgers de raadszaal op de eerste verdieping binnen zouden gaan. De gemeenteraad bespreekt vanavond een plan van het college van burgemeester en wethouders om op drie locaties zo'n 2100 asielzoekers en vluchtelingen met een verblijfsstatus op te vangen.

Er zijn vanavond zo'n dertig insprekers. Omdat er niet voldoende plek is, heeft burgemeester Van Aartsen besloten dat andere belangstellenden de raadsvergadering in de foyer volgen.

Maar tientallen burgers die in de foyer zaten, gingen alsnog naar boven omdat burgemeester Van Aartsen er in het overleg op gewezen zou hebben dat er nog lege plekken waren. "Van Aartsen nodigde ons uit", sprak een verbouwereerde man toen hij alsnog werd tegengehouden.

Politie verwijdert Hagenaars bij toegang raadzaal

Een van de opvanglocaties is het leegstaande ministerie van Sociale Zaken in het Bezuidenhout, waar op korte termijn zo'n 500 asielzoekers terecht zouden kunnen. Vanaf januari moet het gebouw worden verbouwd tot een wooncomplex voor mensen met een vluchtelingenstatus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl