Extra veiligheidsmaatregelen in Jeruzalem anp

Geweld in Israël houdt aan

time icon

Het geweld in Israël houdt aan, ondanks verscherpte veiligheidsmaatregelen. Bij het grootste busstation van Jeruzalem werd een Israëlische vrouw neergestoken toen ze op de bus wilde stappen, zegt de politie. De dader werd neergeschoten. Het is niet bekend gemaakt of het een Palestijn is. 

Eerder op de dag viel in Jeruzalem een nog onbekende dader een groep politiemensen aan met een steekwapen. Hij werd doodgeschoten. Niemand raakte gewond. 

Bethlehem

Ook in Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever was het onrustig. Tientallen gemaskerde Palestijnen gooiden stenen naar Israëlische veiligheidstroepen. Die sloegen terug met traangas en flitsgranaten. 

Het geweld tussen Israël en de Palestijnen laaide een maand geleden op. In die tijd vonden zeker 7 Israëli's en zo'n 30 Palestijnen bij gewelddadigheden de dood.

Het Israëlische kabinet heeft vergaande maatregelen genomen om het geweld de kop in te drukken. In de straten van Israëlische steden patrouilleren honderden militairen. 

Amerika

De Amerikaanse regering is "zeer bezorgd" over de ontwikkelingen. Het Witte Huis houdt voortdurend contact met Israëlische en Palestijnse autoriteiten. Minister van buitenlandse zaken Kerry wil bemiddelen in het conflict. 

STER Reclame