Een foto van Mark M. op Facebook Facebook

De 28-jarige Mark M. uit Weert is volgens RTL Nieuws de agent die ervan wordt verdacht informatie te hebben verkocht aan criminelen. Iemand uit zijn omgeving vertelt RTL dat M. opviel door zijn luxe levensstijl: zo reed hij in een Porsche Cayenne en ging hij regelmatig op dure vakanties in het Caribisch gebied.

De Nationale Politie en het Openbaar Ministerie willen tegenover de NOS niet ingaan op de berichtgeving van RTL. De rechter besloot vandaag dat de aangehouden mol 90 dagen langer in voorarrest blijft zitten. Hij wordt volgens het OM verdacht van corruptie, plichtsverzuim en witwassen. Ook het voorarrest van de 45-jarige verdachte uit Eindhoven die zou hebben samengewerkt met de 28-jarige man uit Weert is verlengd. Hij wordt verdacht van omkoping, witwassen en drugsbezit. 

De man uit Weert werd twee weken geleden opgepakt. Bij een huiszoeking vond de politie 235.000 euro aan contanten en er werden computers en drugs in beslag genomen.

Brandjes

Uit het onderzoek van RTL blijkt dat Mark M. voor hij bij de politie ging werken actief was als een zogenoemde 112-fotograaf: een fotograaf die vooral brandjes en ongelukken fotografeert. Hij werkte zes jaar bij de politie.

M. zou een bedrijf hebben dat kleding verhandelt met Oekraïne, Fur International. Ook zou hij een bedrijf dat auto's verhuurde zijn begonnen.

Bekenden van M. bevestigen aan de NOS dat M. is aangehouden op dezelfde avond als waarop volgens de politie de mol is opgepakt. 

STER reclame