PSV wint bij afscheid van Afellay

PSV heeft het afscheidsfeest van zijn sterspeler Ibrahim Afellay opgeluisterd met een 3-1 overwinning op Roda JC. De Eindhovense club gaat als koploper de winterstop in.

PSV, dat een week geleden bij De Graafschap en afgelopen donderdag tegen Metalist Charkiv niet verder was gekomen dan 0-0, startte goed.

Marcelo kopte de bal na een vrije trap van Balázs Dzsudzsák voor het doel langs, waarna Roda-verdediger Rob Wielaert verzuimde in te grijpen en Jeremain Lens simpel kon binnentikken.

Knieschijf uit de kom

Niet veel later liep Jonathan Reis een op het oog fikse blessure op. De Braziliaanse spits van PSV kwam na een kwartier in botsing met Roda-doelman Przemyslaw Tyton, waarbij zijn knieschijf uit de kom schoot. Het probleem werd nog op het veld verholpen, waarna Reis per brancard een trieste aftocht maakte.

Roda wist in het vervolg van de wedstrijd de spitsen moeilijk te vinden, maar Anouar Hadouir zorgde met een vrije trap halverwege de eerste helft toch voor de gelijkmaker.

Marcus Berg (twee keer), Ibrahim Afellay, Ole Toivonen en Francisco Rodriguez misten voor rust nog kansen. Net na rust schatte Berg Lens' uitgekiende voorzet wel op waarde. Roda hing in de touwen en Dzsudzsák maakte er nog 3-1 van.

Afscheid Afellay

Aanvoerder Afellay, die tegen Roda zijn 159ste eredivisiewedstrijd voor de Eindhovenaren afwerkte, nam na 87 minuten onder een ovationaal applaus afscheid van de PSV-supporters.

De naar FC Barcelona vertrekkende middenvelder - hij vertrekt donderdag naar Catalonië om een medische keuring te ondergaan - speelde echter niet zijn laatste wedstrijd in het roodwit gestreepte shirt: als het weer het toelaat wacht woensdag nog een bekerduel: uit tegen... Roda JC.