Een Palestijn draagt een jongen die gewond is geraakt bij de Gazastrook
NOS Nieuws

Israël stuurt militairen de straat op

Het Israëlische leger stuurt honderden militairen de straat op om het opgelaaide geweld te beteugelen. Ook krijgt de politie toestemming om Arabische wijken in Jeruzalem af te grendelen.

De maatregelen zijn afgekondigd door het Israëlische veiligheidskabinet. Dat was in spoedoverleg bijeengekomen vanwege de recente spanningen. Aanslagen door Palestijnen en wraakacties van het leger hebben de afgelopen twee weken het leven gekost aan zeker 28 Palestijnen en zeven Israëliërs.

Bussen

Israël heeft nu besloten dat bussen in Jeruzalem voorlopig geüniformeerde beveiligers meekrijgen. Verder worden op verschillende locaties wegversperringen opgericht om het verkeer te controleren.

Ook is bepaald dat de Palestijnen geen huizen mogen herbouwen op plekken waar het Israëlische leger woningen van terroristen heeft verwoest. Alle eigendommen van die terroristen worden in beslag genomen.

Bloedig

Het geweld begon in de bezette gebieden Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever, maar breidde zich later uit naar de grens met de Gazastrook en meerdere Israëlische steden.

Gisteren was het de bloedigste dag in de recente geweldsgolf. Alleen al in Jeruzalem kwamen bij aanslagen door Palestijnen drie Israëliërs om. Meer dan twintig mensen raakten gewond, van wie zes ernstig.

De Amerikaanse minister Kerry heeft aangekondigd dat hij binnenkort naar de regio reist. Hij wil bemiddelen in het conflict.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl