De politie inspecteert een boot die waarschijnlijk is gebruikt door de ontvoerders
NOS Nieuws

Op Filipijnen ontvoerde toeristen smeken om hulp

Twee ontvoerde Canadezen, een Noor en een Filipijnse vrouw hebben in een video de Canadese regering gevraagd te onderhandelen over hun vrijlating. Het viertal werd in september ontvoerd uit een luxe resort op het Filipijnse eiland Samal.

De ontvoerders horen vermoedelijk bij een aan Al-Qaida gerelateerde groepering. De toeristen zouden naar het zuiden van de Filipijnen zijn gebracht, maar het is niet bekend waarheen. Een van de Canadezen die spreekt in de video zegt dat er aanvallen zijn geweest op de groep. Hij roept de Filipijnse regering op daar mee te stoppen. "Wij smeken de Canadese regering om ons alsjeblieft, alsjeblieft te helpen", voegt hij daaraan toe.

Ontvoerde toeristen smeken om hulp

Machete

In de video is te zien hoe het hoofd van de Canadees wordt vastgehouden door een van de terroristen, terwijl hij met een machete naar het hoofd van de gegijzelde man wijst. De leider van de terroristengroep spreekt vloeiend Engels, wat ongewoon is voor de militante groeperingen in de regio.

De Filipijnse regering vermoedt dat strijders van de radicaal-islamitische afscheidingsbeweging Abu Sayyaf achter de ontvoering zitten. De regering is al maandenlang bezig met een offensief tegen deze groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl