ANP

Ireen Wüst moet mogelijk de start van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. Wüst kwam in de zomer tijdens een fietstraining hard ten val op haar hoofd en is daar nog niet goed van hersteld. 

"Ik hoop dat ik de komende weken stappen vooruit kan maken en kan meedoen aan de selectiewedstrijden, maar heel zeker is dat nog niet", zegt Wüst in gesprek met NOS-verslaggever Erik van Dijk.

Wüst mist mogelijk seizoenstart

Stappen vooruit doen

"Door die val ben ik behoorlijk teruggeworpen", vertelt Wüst tijdens een trainingskamp in Erfurt. "Ik heb nu nog niks intensiefs gedaan. Ik heb geen wedstrijdjes en geen tempotrainingen gereden. Ik moet rustig aan doen, zodat ik beter word in plaats van alleen maar minder."

"Als ik niet meedoe aan de selectiewedstrijden zou het een medische keuze zijn", zegt Wüst. "De topsporter in mij wil heel graag, maar op dit moment is het niet verantwoord. Ik herstel nu slecht van die klap op mijn hoofd."

Voor de WK afstanden en WK allround hoef ik pas in december goed te zijn.

Ireen Wüst

Olympische Spelen

Wüst heeft de Olympische Spelen van Pyeongchang al in het achterhoofd en doet het daarom rustig aan. "Ik ga niks forceren. Ook ik heb maar één lichaam en ik ben al negenentwintig. Als ik nu over de grens ga, kunnen zelfs de Spelen van 2018 in gevaar komen. En daar draait het uiteindelijk om."

Maar ook met het oog op dit seizoen is Wüst voorzichtig. Haar doelen zijn de WK afstanden (Kolomna) en de WK allround (Berlijn), die in februari op het programma staan. "Daarvoor hoef ik pas in december goed te zijn." Wanneer beslist ze over haar seizoenstart? "Geen idee. Nu nog niet."

STER reclame