Marco Bogers, Terry Westley en Maurice Steijn VVV-Venlo

VVV-Venlo is een samenwerkingsverband aangegaan met West Ham United. Het doel van de samenwerking is dat de clubs jonge, getalenteerde spelers gaan uitwisselen. 

Al langer werkten beide clubs samen, maar dinsdagmiddag maakte de nummer zes van de Premier League het nieuws pas wereldkundig. De Venlonaren, die zesde staan in de eerste divisie, hebben Sam Westley al op huurbasis overgenomen van West Ham.

Beste gevoel

Terry Westley, hoofd opleidingen bij de Londense club, bezocht de afgelopen twaalf maanden clubs in Slowakije, Frankrijk en Nederland. Bij VVV-Venlo had hij het beste gevoel.

"We zijn bij diverse clubs op bezoek geweest en nadat we ons huiswerk hebben gedaan, hebben we vanwege de omgeving en de staf voor VVV gekozen", aldus Westley.

Ambitie

"We zijn erg blij dat we zijn benaderd door West Ham United en we kunnen een hoop leren van zo'n grote club", reageerde Marco Bogers, de directeur van VVV. "Onze ambitie is om terug te keren in de eredivisie en het zou mooi zijn als sommige spelers die hierheen komen het tot het eerste elftal schoppen."

Volgens VVV ging West Ham bewust op zoek naar een club op een lager niveau, om de spelers uit de jeugdopleiding meer kans op speeltijd te kunnen bieden.

STER reclame