Jelko van der Wiel is nog gewoon voorzitter van sc Heerenveen
NOS Voetbal

Stichtingbestuur sc Heerenveen wil af van Van der Wiel

Het stichtingsbestuur van sc Heerenveen wil de voorzitter van het dagelijks bestuur van de club, Jelko van der Wiel, op korte termijn schorsen. Dat heeft het bestuur laten weten in een verklaring over de bestuurscrisis bij de Friese club. Het optreden van Van der Wiel in de media is de directe aanleiding, maar de bestuurder staat al langer ter discussie.

Het stichtingsbestuur stelt dat een meerderheid van het zevenkoppige dagelijks bestuur al in april heeft aangegeven niet verder te willen met Van der Wiel. Ook het stichtingsbestuur vond hem niet langer geschikt, maar zegt hem niet voor het einde van zijn termijn te hebben willen vervangen.

Bedreigingen

Twee weken geleden barstte de bom. Eerst meldde Omrop Fryslân dat Van der Wiel ontslagen zouden worden. Een paar dagen later kwam naar buiten dat leden van het bestuur in gesprek waren met Chinese investeerders, achter de rug van Van der Wiel om. De manier waarop Van der Wiel op die berichten in de media reageerde, is bij het stichtingsbestuur verkeerd gevallen.

De problemen bij de clubleiding leidden ook buiten de bestuurskamers tot onrust. Een vergadering over de positie van Van der Wiel werd afgelopen vrijdag geschrapt na bedreigingen door Heerenveen-supporters aan het adres van Anne Hettinga, de voorzitter van het stichtingsbestuur. Een dag later stapte Hettinga op als voorzitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl