Turkse bondscoach houdt imposante monoloog

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Turkse bondscoach: met Gods hulp slepen we ons erdoorheen

Het straatbeeld in Konya, waar dinsdagavond het nationale voetbalelftal zich hoopt te plaatsen voor de play-offs van het EK, wordt bepaald door Turkse vlaggen. Het is geen uiting van steun voor de voetballers, maar een teken van solidariteit na de bomaanslag van zaterdag in Ankara. Bijna honderd mensen kwamen daarbij om het leven. 

In Turkije hebben ze nu even iets anders aan hun hoofd dan eventuele kwalificatie voor het EK voetbal van volgend jaar. Dat beseft ook bondscoach Fatih Terim, zo bleek tijdens de persconferentie aan de vooravond van het thuisduel met IJsland. Het moet voor hem een hele klus zijn om zijn ploeg weer bij de les te krijgen. 

"Deze situatie, zoiets meemaken, zoiets zien, zoiets beleven, is voor niemand gezond. Ook voor mijn spelers niet", begrijpt de ervaren trainer. "Het is niet makkelijk, maar met Gods hulp slepen we ons erdoorheen." 

"Ik denk dat voor iedereen nu de maat vol is", gaat de zichtbaar aangeslagen trainer nader in op de dramatische gebeurtenis van zaterdag. "We willen zulke dingen niet meer meemaken in ons land. We moeten nu zorgen dat we de eenheid bewaren. Daar is dit land ook toe in staat. En moge God onze pijn verzachten. Ik hou niet van de uitdrukking, maar het leven gaat door."

STER Reclame