NOS Voetbal

Maximale score Engeland in kwalificatiereeks

EK-kwalificatie: Litouwen-Engeland

Engeland is de strijd om EK-kwalificatie in groep E zonder kleerscheuren doorgekomen. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson, die al zeker was van plaatsing voor het EK, boekte op bezoek bij Litouwen zijn tiende opeenvolgende overwinning: 3-0.

De Litouwse Watford-doelman Giedrius Arlauskis beleefde een pijnlijke avond. Hij haalde er genoeg uit, maar had een beetje pech bij de treffers. De 1-0 van Ross Barkley werd flink van richting veranderd en de 2-0 ging via de paal en de rug van Arlauskis zelf in het doel. Bij de derde kreeg hij nog de handen tegen de poeier van Alex Oxlade-Chamberlain, maar de bal ging er alsnog in.

De Engelsen bleven als enige ploeg in de EK-kwalificatie ongeslagen. Het doelsaldo van 31 doelpunten voor en slechts 3 tegen is evenzeer indrukwekkend.

Harde kopbal

Zwitserland was al zeker van de tweede plaats in groep E en spande zich niet buitengewoon in bij Estland. In de 94ste minuut pakten de Zwitsers toch nog een 1-0 zege dankzij een eigen doelpunt van voormalig eredivisionist (bij AZ en Heracles Almelo) Ragnar Klavan.

Slovenië verzekerde zich van een plaats in de play-offs met een magere 2-0 zege op San Marino. Bostjan Cesar en Nejc Pecnik scoorden allebei met een harde kopbal.

Eindstand Groep E

Nummer Land Wedstrijden/Punten
1. Engeland 10-30
2. Zwitserland 10-21
3. Slovenië 10-16
4. Estland 10-10
5. Litouwen 10-10
6. San Marino 10-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl