ANP
NOS Voetbal

Blind: ik geloof in nederlaag Turken

"Er is nog steeds leven en ik geloof in een nederlaag van Turkije." Bondscoach Danny Blind blijft er tot de laatste snik in geloven dat het Nederlands elftal zich kwalificeert voor het EK.

Oranje moet dan morgen in Amsterdam winnen van Tsjechië en de Turken moeten op hetzelfde moment voor eigen publiek verliezen van IJsland. "Of dat reëel is of niet, dat maakt niet uit. Daar houd ik me niet mee bezig. Wij moeten winnen, dat is het enige wat telt en waar wij ons mee bezighouden."

Blind is zelfs blij dat er nog maar één scenario is om naar het EK te gaan. "Meerdere scenario's was moeilijker geweest. Het is nu heel simpel: we moeten winnen. Ik sluit me morgen niet af voor het duel van de Turken, maar ik heb ook geen specifiek lijntje lopen."

Blind: ik geloof in nederlaag Turken

Logische opstelling

Dan de opstelling. Door het wegvallen van Jasper Cillessen en Tim Krul is het aannemelijk dat derde keeper Jeroen Zoet in het doel staat, en niet de stand-ins Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg.

"Dat zou het meest logisch zijn", liet Blind weten. "Ik weet wat ik wil, dat hou ik de spelers vandaag en morgen voor. Er zullen in ieder geval niet drie, vier of vijf mutaties zijn."

Geste

Daarmee nemen de kansen voor Robin van Persie op een basisplaats weer af. Hij voelt zich fit, maar Blind is voorzichtig met hem. Tegen Kazachstan kwam de aanvaller vijf minuten voor tijd in het veld om zijn honderdste interland te kunnen spelen.

Wat ik ga doen als we het EK niet halen? Dat is voor later.

Danny Blind

Wilde Van Persie zo kort voor tijd nog wel invallen? Blind: "Hij was er heel blij mee. Het was een geste." Of deed de bondscoach het soms om na Van Persie's honderdste interland geen beroep meer op hem te hoeven doen? Blind: "Totale onzin."

'Of ik klaar ben met Van Persie? Totale onzin'

Akkefietje Van Persie en Depay

Er was ook een akkefietje tussen Van Persie en Memphis Depay op de training. Blind: "Maar er was geen bonje ofzo. Dat gebeurt gewoon op trainingen, dat spelers over sommige situaties verschillend denken. Dat is alles."

Tot slot: wat gaat Blind doen als Nederland niet naar het EK gaat? "Ik ga nu niet praten over wat zou kunnen komen. Dat is voor later."

ANP
Robin van Persie is op weg naar de training

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl